Kunststof aanrechtbladen

Kunststof aanrechtbladen bestaan uit een dragermateriaal en een  HPL-toplaag.
Een HPL-laag bestaat uit 3 specifieke lagen bestaande samenstelling die onder hoge druk (> 50MPa) en temperatuur (120 tot 200°C) uitharden tot een compacte harde laag. De bovenlaag van dit samen te drukken pakket is een transparante kunsthars (beschermlaag) met daaronder een in kleur en dessin bedrukt papieren laag die met hars is geïmpregneerd (dessinlaag); de onderste laag bestaat uit een aantal vellen pakpapier eveneens in hars gedrenkt. De harde plaat die dan ontstaat is 0,5 tot 1,5 mm. dik. Bij kunststof aanrechtbladen wordt HPL meestal verlijmd op watervast multiplex of op lichtgewicht honingraad materiaal (bij kunststof aanrechtbladen voor caravans en campers). Er kan ook ander dragermateriaal gebruikt worden zoals massief hout, spaanplaat, meubelplaat, MDF, HDF, polystyreen, PVC, metalen platen en minerale producten (gipsplaat) . De drager wordt  bepaald naar aanleiding van de toepassing waar het HPL gebruikt wordt.


Kenmerken van een kunststof aanrechtblad met HPL toplaag:
Ondoordringbaar voor vocht (hygiënisch)
Kan beperkt tegen krassen (slijtvast)
Slagbestendig, vandaalbestendig, graffitibestendig
Hoge chemische bestendigheid
Voedselvriendelijk
Kleurvast (lichtecht)


Wilt u lang genieten van uw kunststof aanrechtblad, dan geven we u hier wat tips. U hoeft niet snel bang te zijn voor beschadigingen, maar voorkomen is beter dan genezen. Mocht u toch een beschadiging hebben aan uw kunststof aanrechtblad en mocht de reparatie te groot zijn om zelf te repareren dan zijn er de reparatiemedewerkers van Beltraco Repair Solutions B.V., dochteronderneming van Beltraco Benelux B.V., om dit op te lossen.


Onderhoudsadviezen voor een kunststof aanrechtblad:

  • Gebruik voor hete pannen altijd een onderzetter.
  • Snijd geen vlees of groenten op het aanrechtblad maar op een snijplank.
  • Pas op met onbehandelde aardewerk bakjes, de onderzijde kan krassen veroorzaken met schuiven.
  • Vlekken (vet, koffie, thee, rode wijn) kunt u behandelen met een huishouddoekje of zachte nylonborstel, gedrenkt in een sopje van afwasmiddel of groene zeep. Laat dit eventueel langere tijd intrekken en spoel de plek vervolgens na met water.
  • Laat ontkalkers, reinigers en/of andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen nooit te lang intrekken; ze kunnen het blad onherstelbaar beschadigen. Gebruik om dezelfde reden nooit schuurmiddelen (CIF, staalwol of pannensponzen).
  • Kit alle randen goed af: zo voorkomt u dat er water in het hout terechtkomt, waardoor het aanrechtblad gaat rotten.
  • Veeg vloeistoffen snel op.
     

Maak gebruik van diverse reparatie-, reinigings- en onderhoudsproducten van Beltraco en alles is weer picobello!

 

 


Meest interessant

Meubelfris (Kö 543)
Meubelfris (Kö 543) € 6,85 Bestellen