Tecbond® 12 mm. hotmelt lijmstangen

Professionele 12 mm. lijmstangen van Tecbond® hotmelt lijmen voor professioneel gebruik. Voor welke toepassing welke hotmelt lijm geschikt is daar kunt u de lijmselector raadplegen. 
De meeste materialen kunnen worden verlijmd met smeltlijmen, op voorwaarde dat de onderdelen kunnen worden samengesteld terwijl de lijm nog steeds gesmolten is. De gesmolten lijm wordt aangebracht op een van de te verlijmen oppervlakken. Wanneer de onderdelen samen worden gedrukt, verdwijnt de warmte snel in de substraten, waardoor de lijm stolt en direct een verbinding of verzegeling wordt gemaakt.
De werktijden van onze tecbond hotmelt lijmen variëren van slechts enkele seconden tot enkele minuten: de werkelijke tijd is afhankelijk van de lijmformulering, de omgevingstemperatuur, de substraattemperatuur, de hoeveelheid en de configuratie van de aangebrachte lijm.

Tecbond® hotmelt lijmen zijn 100% vaste, niet-toxische lijmen die geen oplosmiddelen (geen VOC) of water bevatten. Tecbond® hotmeltlijmen zijn veilig en gemakkelijk op te bergen en hebben een vrijwel onbeperkte houdbaarheid.
U dient de hotmelt lijm van te voren uit te testen.

Leverbaar: tecbond 7713/Knottec noestenvuller: afname 1 stuk
                    alle andere tecbond hotmelt lijmstangen vanaf 8-10 stuks

Opslag:
Bewaren op een schone, droge plaats bij temperaturen tussen 5-30°C in gesloten zakken of dozen. Niet blootstellen aan direct zonlicht of lokale warmtebronnen zoals radiatoren of warme leidingen.

Verwijderen van restanten hot melt lijm:
EVA & Polypropyleen:
Resten van EVA en op polypropyleen gebaseerde hotmelt lijmen kunnen met producten die bestanddelen van terpetine bevatten verwijderd worden.

Polyamide:
Resten van hotmelt lijmen op basis van polyamide kunnen met producten die bestanddelen van aceton bevatten verwijderd worden.


Hotmelt lijmkeuze kaart
Open tijd
Viscositeit
Hitte bestendigheid