Meubels repareren

Meubels repareren is vakwerk wat door speciaal opgeleid eigen personeel of reparatiespecialisten wordt gedaan. Het vereist kennis van materiaal en maken van kleuren. U kunt het repareren van meubels in 2 delen splitsen, namelijk het zachte materiaal (leer, skai, stof enz.) en het harde materiaal (hout, spaanplaat, gelakt, HPL, meubelplaat, MDF etc.). Bij Beltraco Benelux kunt u terecht voor scholing/cursus in repareren van meubels & interieur of voor reparatieproducten voor het repareren van meubels van het harde materiaal en leer.

Meubels zijn inrichtingsvoorwerpen die gebruikt worden in en om het huis. Het woord meubel is afkomstig van het woord `mobiel`, waarmee het verplaatsen van een voorwerp tot uitdrukking komt. Een meubel kan zijn: een bank, zetel, fauteuil, kast, kist, kruk, sofa, stoel enz.

De beschadigingen die men bij het repareren van meubels, nagenoeg onzichtbaar, kan oplossen zijn krasjes, brandgaatjes, schuurplekken, verkleuringen, water- en alcoholvlekken en val-/ stootschades. Voordat u met een meubelreparatie gaat beginnen moet u weten met wat voor soort oppervlak u te maken hebt en hoe dit oppervlak is afgewerkt. Ieder oppervlak heeft zijn eigen specifieke reparatieaanpak en -producten die gebruikt worden. Het repareren van meubels kan ook ter plaatse gebeuren door de reparatiespecialisten van Beltraco Repair Solutions B.V.  zij zijn in het bezit van het VCA-certificaat.
Voor het repareren van krasjes, schuurplekken, val-/stootschades aan meubels hebben wij diverse reparatieproducten en/of reparatiesets in onze webshop. Mocht een beschadiging te groot of ingewikkeld zijn dan kunnen de reparatiespecialisten van Beltraco Repair Solutions B.V. deze ook voor u oplossen of kunnen wij u personeel (bij)scholen in het repareren van meubels & interieur.

Maak gebruik van diverse  reparatie-, reinigings- en onderhoudsproducten van Beltraco en alles is weer picobello!


Meest interessant