Professionele reparatie- en reinigingsoplossingen voor oppervlaktebeschadigingen
Menu

Kunststof aanrechtbladen reparatieproducten (HPL en Volkern)

Bij het repareren van een keukenblad is het belangrijk om te weten van welk materiaal de toplaag van een keukenblad is gemaakt, omdat ieder oppervlak zijn eigen reparatieoplossingen heeft.
Een kunststof aanrechtblad kan bestaan uit een dragermateriaal en een HPL-toplaag maar ook een Volkern (Trespa®) blad  wordt ook aangeduid als kunststof aanrechtblad. 

Wat is HPL?
HPL staat voor High Pressure Laminate en is samengesteld uit meerdere, in melaminehars gedrenkte lagen die onder hoge druk zijn samengeperst. Het basismateriaal  oftewel drager is multiplex, spaanplaat, honingraadmateriaal of Greengridz. Greengridz is een duurzaam nieuw basismateriaal, een FSC gecertificeerd watervast multiplex.

Wat is Volkern?
Volkern is een verzamelnaam van kunststof plaatmateriaal wat is opgebouwd uit lagen kaftpapier die zijn geïmpregneerd met thermohardende harsen die zijn versterkt met cellulose vezels. Het is een harde houtachtige stijve plaat met zwarte of bruine kern, voorzien van een geïntegreerd decoratief oppervlak. Volkern wordt beschouwd als een soort HPL.
Verschil in de producteigenschappen van beide soorten materialen zijn er niet.

De meeste beschadigingen in HPL en Volkern ontstaan tijdens de fabricage, transport, afbouw en tijdens het gebruik. De beschadigingen zitten vaak aan de randen en de hoeken van een blad maar ook kunnen er door brand, val-en stoot schades beschadigingen ontstaan midden in het vlak of rond de spoelbak. Al deze beschadigingen kunnen met spotrepair  techniek en de reparatieproducten van Beltraco snel en efficiënt verholpen worden zonder dat het blad verwijderd hoeft te worden. Na de reparatie is het blad vrijwel direct weer klaar voor gebruik.
 

Mocht de kennis van het repareren van een kunststof aanrechtblad niet voldoende zijn of de reparatie te omvangrijk zijn, dan zijn er de reparatiemedewerkers van Beltraco Repair Solutions B.V. om dit voor u op te lossen. 

Een andere mogelijkheid is dat uw medewerkers een reparatiecursus/scholing Interieurbouw & Meubels bij ons volgen om zich de reparatietechnieken eigen te maken. De reparatiecursus vindt plaats bij TAC Academy, een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs.

Maak gebruik van diverse reparatie-, reinigings- en onderhoudsproducten van Beltraco en alles is weer picobello!

Meest interessant