Professionele reparatie- en reinigingsoplossingen voor oppervlaktebeschadigingen
Menu

Reparatieproducten voor natuursteen aanrechtblad

Natuursteen wordt al sinds mensenheugenis gebruikt in bouwwerken, huizen en voor grafstenen. Het is een steensoort die op verschillende manieren in de natuur is ontstaan. 
Er zijn verschillende soorten natuursteen zoals: graniet, kalksteen, hardsteen, marmer, kwartsiet, leisteen etc. Ieder soort heeft zijn eigen eigenschappen en aan de hand daarvan kan men natuursteen gebruiken voor bijvoorbeeld een aanrechtblad, vloer, vensterbank, wandbekleiding, grafzerk etc.
Natuursteen is een sterk materiaal, maar toch is het mogelijk dat er schade aan het oppervlak ontstaat.

De meeste beschadigingen ontstaan tijdens de fabricage, transport, afbouw en tijdens het gebruik. Deze beschadigingen zoals putjes, uitgebroken stukjes, inkepingen, gaatjes, val- en stootschades kunnen met spotrepair en de reparatieproducten van Beltraco snel en efficiënt verholpen worden zonder dat het blad verwijderd hoeft te worden. Na de reparatie is het blad weer direct klaar voor gebruik.

Wij adviseren voor de reparatie van beschadigingen aan natuursteen aanrechtbladen Beltraco Lichtuithardend (LCA) of DUO Uithardend (2-component en licht uithardend, DCR) vulmiddel afhankelijk van de grote van de beschadiging.
Lichtuithardend vulmiddel (LCA) wordt gebruikt voor kleine beschadigingen tot 3 cm. maar kan niet gebruikt worden bij haarscheurtjes, scheuren of door en door gaten.
DUO uithardend vulmiddel (DCR) kan worden gebruikt ongeacht de grote en de diepte van de beschadiging maar het is niet geschikt voor haarscheurtjes.
De beide vulmiddelen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar die onderling te mengen en goed tot zeer goed polijstbaar zijn, zelfs tot hoogglans. 

Mocht de kennis van het repareren van een natuursteen aanrechtblad niet voldoende zijn of de reparatie te omvangrijk zijn, dan zijn er de reparatiemedewerkers van Beltraco Repair Solutions B.V. om dit voor u op te lossen. Onze specialisten zijn in het bezit van het VCA-certificaat.

Een andere mogelijkheid is dat uw medewerkers een reparatiecursus/scholing Natuursteen, Sanitair & Tegels bij ons volgen om zich de reparatietechnieken eigen te maken. De reparatiecursus vindt plaats bij TAC Academy, een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs.

Maak gebruik van diverse reparatie-, reinigings- en onderhoudsproducten van Beltraco en alles is weer picobello!

Meest interessant